bouwstofzuigers

Wat zijn bouwstofzuigers en waarvoor worden ze gebruikt?

Wanneer je wat kruimels op de grond voelt of je hebt een plantenpot laten vallen dan is de stofzuiger je beste vriend. Die standaard huis-tuin-en-keuken-stofzuiger kan echter niet zomaar elke klus klaren. Soms zijn bouwstofzuigers de enige optie. Een bouwstofzuiger is namelijk bedoeld voor extra lastige klussen.

Wat het is

De bouwstofzuiger is een stofzuiger die vaak groter is, vele malen sterker en meer kan opzuigen dan alleen wat kruimels. Het wordt een bouwstofzuiger genoemd omdat deze veel wordt gebruikt in de bouw. Nu denk je misschien: waarom zou een stofzuiger daar nodig zijn? Nou, omdat stofbelasting op een werkplaats eigenlijk heel gevaarlijk kan zijn. Het is daarom zeker aan te raden om zoveel mogelijk stof weg te werken nog terwijl je bezig bent. Stof zorgt ervoor dat machines niet meer optimaal functioneren. Het kan er ook voor zorgen dat je niet goed kunt zien of rond kunt lopen zonder stof in je ogen te krijgen. Stofvorming tussen materialen kan bovendien schade veroorzaken. Kortom: dit is iets wat je wil voorkomen.

bouwstofzuigers

De werking van de stofzuiger

Zo’n speciale bouwstofzuiger kan dus veel meer dan een normale stofzuiger. Hij zuigt grover groot vuil op maar ook fijn stof kan de zuiger zo meenemen. Het is dus een veelzijdig apparaat waar je van alles mee kunt doen. Dat is praktisch en bovendien de beste manier om kosten te drukken. Want wanneer je met een enkel apparaat meerdere soorten stof kunt opzuigen dan is dat natuurlijk heel gunstig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *