Bouwstaalmatten

Wat voor matten in de vloer

Vloeren worden over het algemeen zwaar belast, niet alleen tijdens het bouwen maar ook als deze in gebruikt wordt genomen. Een opslagruimte voor staal komt bloot te staan aan veel drukkrachten, maar ook tegen trekkrachten moet de vloer bestand zijn. Door bouwstaalmatten te gebruiken, zorg je ervoor dat de vloer veilig belast kan worden. De matten die worden gebruikt zijn aan de hand van berekeningen samengesteld, ook hierbij heb je te maken met verschillende diameters. 

Afwerking van de vloer

Na het aanbrengen van de bouwstaalmatten in de vloer moet deze worden gestort, je kunt het beton op verschillende manieren afwerken. In een woning wordt er vaak nog een zand / cementvloer over gesmeerd om een mooie gladde vloer te krijgen. Wel is het opletten wanneer je roestige matten hebt gebruikt, je geen poreuze afwerking voor de vloer moet gebruiken. Het roest kan door de vloer heen slaan waardoor je vlekken krijgt, in zo’n geval moet je altijd gegalvaniseerde netten gebruiken.

Bouwstaalmatten

Gebruik van matten in de tuin

Zowel in de bouw als rondom het huis worden bouwstaalmatten tegenwoordig toegepast, afscheidingen en decoraties zie je steeds vaker in de tuin. Een mat is het perfecte middel om te zorgen dat planten en bloemen langs een bepaalde lijn moeten groeien. Niet alleen voor de schutting, maar ook in grote plantenbakken in de tuin is het handig om ze te gebruiken. Het is wel zaak erop te letten dat je geen roestige matten neemt, bij regen kan het bruine water dan over je mooie beplanting of bloemen lopen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *