ronde palen

Wat je allemaal kunt doen met ronde palen in de tuin

Hout in de tuin zorgt voor een warme, natuurlijke uitstraling. Met name als je een zo natuurlijk mogelijke tuin wil dan is hout aan te raden en metaal en andere kunststof af te raden. Ronde palen kunnen je daarbij heel goed helpen. Ronde palen zijn op allerlei manieren te gebruiken in een warme en natuurlijke tuin:

  • maak een gezellige pergola van hout en laat deze volgroeien met planten
  • maak een schutting van ronde palen voor een unieke afscheiding
  • maak een schommelset voor kinderen van ronde palen

Zoals je ziet zijn er dus best wat dingen die je met die ronde palen van hout kunt doen voor in je tuin. Maar welke versies moet je dan hebben?

Soorten palen

Er zijn een hoop soorten palen van hout die je kunt toepassen in de tuin. Het is dan ook aan te raden je te verdiepen in welke soort het beste past bij jouw plan. Een pergola bijvoorbeeld wordt doorgaans gemaakt van geschilde palen. Dat betekent dat de bast van het hout af is gehaald. Hierdoor past het beter op elkaar en heeft het bovendien een lichtere uitstraling. Bovendien voorkom je dat eventuele hangplanten op de palen te veel vergroeien.

ronde palen

Een schommelset

Maak je een schommelset voor de kinderen? Dan wil je palen met ronde uiteinden en zonder bast want anders kunnen zij zich bezeren eraan. De delen die in de grond zitten, kun je juist beter met een punt kopen. Dat zorgt ervoor dat ze beter in de grond blijven zitten.

Voor een schuurtje

Ga je een schuur maken met ronde houten palen? Dan is die bast juist wel weer handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *