IJSSELSTEIN - In IJsselstein werkt aannemer Bunnik Bouw aan een grote koelhal voor Egbert Kruiswijk Vleesproducten. Het nieuwe pand dat is opgebouwd met hulp van staalskeltbouw, komt naast het huidige hoofdkantoor te staan en krijgt naast opslag ook een slagerij voor varkens. COPYRIGHT TON BORSBOOM

Wat doet een aannemer utiliteitsbouw?

Misschien wist je het niet eens, maar als je een aannemer zoekt voor de bouw van een nieuw huis, dan zoek je een ander soort aannemer dan wanneer je een specialist zoekt op het gebied van bouwwerken zonder woonbestemming. Een aannemer utiliteitsbouw houdt zich bezig met alle bouwwerken die geen woonbestemming hebben. 

Gebouwen waarin gewerkt wordt maar ook ziekenhuizen en bioscopen

Dat betekent in de praktijk dat een aannemer utiliteitsbouw zich bezighoudt met gebouwen waarin gewerkt wordt als fabrieken, kantoren, scholen en gebouwen voor opslag. Het gaat dan ook om commerciële dienstverlening als winkels en garages. Ook ziekenhuizen en andere verzorginstellingen vallen onder de portefeuille van de aannemer utiliteitsbouw. Dat geldt zeker ook voor recreatieve voorzieningen als de bioscoop, vakantieparken en sportgebouwen. Ook nutsvoorzieningen als bijvoorbeeld energiecentrales, rioolwaterzuiveringsinstallaties en bioscopen en voetbalclubs behoren tot het brede pakket van de aannemer utiliteitsbouw. 

Grote verschillen tussen het bouwen van een huis en een gebouw zonder woonbestemming

Het is iets heel anders; het bouwen van een huis of het bouwen binnen de utiliteitsbouw. Beide vragen heel andere eigenschappen en moeten aan heel verschillende eisen voldoen. De aannemer utiliteitsbouw weet precies wat er gebeuren moet als het gaat om bouwwerken zonder woonbestemming. 

De aannemer utiliteitsbouw is van A tot Z betrokken bij het gehele proces

Een aannemer utiliteitsbouw zal nog meer dan een reguliere aannemer van A tot Z betrokken zijn bij een bouwproject. Utiliteitsbouw vraagt om nog meer afstemming omdat de eisen en wensen aan utiliteitsbouw vaak strenger zijn dan wanneer je een woning bouwt. De aannemer utiliteitsbouw is meteen betrokken bij het bouwproces. Dit niet nadat altijd eerst een oriënterend gesprek gevoerd is. Zeker als aannemer moet je precies weten wat de opdrachtgever wil en wenst. Een klik tussen beide partijen is een pré, en je komt erachter of er verbinding is tijdens een zeer belangrijk eerste kennismakingsgesprek.

Alle aspecten van het bouwproces

Is er een goed gevoel bij beide partijen, dan kan door de aannemer een budgetraming gemaakt worden, daarna zal een aanvang gemaakt worden met het schetsen van het op te richten bouwwerk. De betrokken aannemer utiliteitsbouw houdt zich bezig met alle aspecten die bij het bouwproces opgeld doen. Van tekening tot berekening dus, van idee tot uiteindelijk de realisatie. 

Ook actief gedurende het bouwproces

De aannemer is niet alleen in het voortraject actief, maar is dat ook gedurende het bouwproces. Er zal steeds contact gehouden worden met de opdrachtgever. Gedurende het traject is er door de flexibele houding van de aannemer bovendien steeds de mogelijkheid om het plan nog aan te passen. Gedurende het traject krijg je als opdrachtgever steeds te maken met een vast aanspreekpunt met wie je alles rondom het bouwproces bespreekt. Dat werkt wel zo prettig en zo zijn en blijven de lijnen kort. 

Zoekt de samenwerking met andere specialisten

Kies je voor de juiste aannemer dan kies je voor een specialist die graag samenwerkt met andere specialisten en het liefst beschikt over een ruime dosis ervaring. Je krijgt als opdrachtgever begeleiding en advies over bijvoorbeeld de keuze voor materialen. Bij alles wat de specialist doet, staan de wensen en eisen van de opdrachtgever altijd voorop. Bovendien wordt de deadline bewaakt en elk traject tijdig opgeleverd. 

Lees meer over utiliteitsbouw en projectontwikkeling van Giesbers Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *