Waarom het dragen van werkkleding zo belangrijk is! 

In steeds meer bedrijven wordt er speciale kleding gebruikt voor werknemers, ook wel werkkleding genoemd. Bij sommige bedrijven is het bijna vanzelfsprekend omdat het personeel daar aan bepaalde richtlijnen moeten voldoen zoals het dragen van schoenen met stalen neuzen of een veiligheidsjas. Maar ook bij steeds meer andere bedrijven wordt er gekozen voor werkkleding en dat kan zeer waardevol zijn. Benieuwd waarom je als ondernemer baat hebt bij het dragen van werkkleding? Je leest het hier.

Professionaliteit en herkenbaarheid

Een van de belangrijkste redenen waarom bedrijven kiezen voor werkkleding is professionaliteit en herkenbaarheid. Door te kiezen voor een bepaald tenue of uniform kom je professioneel voor de dag. Het laat zien dat werknemers hun werk serieus nemen en het geeft een bepaalde uitstraling maar ook rust. Neem als voorbeeld kantoor waar iedereen verschillende kleding draagt. Van jurken met een bloemenprint tot aan gekleurde polo’s. Het is een leuk en stralend gezicht maar als dit niet bij jouw de sfeer van jouw bedrijf past kan het een verkeerd en zelfs storend beeld geven. Door te kiezen voor dezelfde kleding creëer je basis en zien je personeelsleden er professioneel uit. Ook zorgt het ervoor dat werknemers zich meer betrokken voelen bij het bedrijf. Ze dragen deze kleding tenslotte alle als ze aan het werk zijn. Daarnaast zorgt werkkleding ook voor herkenbaarheid. Wanneer iedereen dezelfde werkbroeken en werkshirts draagt met het logo van het bedrijf erop zullen ze steeds vaker en sneller herkent worden in de omgeving. Dit draagt weer bij aan de bekendheid van je bedrijf. Een stukje marketing zullen we maar zeggen.

Veiligheid op de werkvloer

Naast professionaliteit en herkenbaarheid is werkkleding natuurlijk ook bedoeld om de veiligheid van werknemers te waarborgen. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven waar er wordt gewerkt met voertuigen en/of zware ladingen. Wanneer het personeel geen werkschoenen met stalen neuzen draagt en iets zwaars op zijn voet krijgt heeft dit natuurlijk nare gevolgen. Naast werkschoenen zijn kan ook een werkjas een belangrijke rol spelen in de veiligheid op de werkvloer.

Gelijkheid onder werknemers

Minstens zo belangrijk is de gelijkheid onder werknemers die met werkkleding wordt gecreëerd. Wanneer iedereen dezelfde kleding draagt wordt er geen onderscheidt gevormd en kan er ook niet worden afgegaan op kleding die misschien een bepaald stereotype vormt. Ook op de werkvloer komt ongelijkheid vaker voor dan we denken en zeker in deze tijd kan dat gewoon echt niet meer. Hier wordt vaak niet aan gedacht wanneer er voor werkkleding wordt gekozen maar is dus zeker wel een belangrijke om mee te nemen in je overwegingen met betrekking tot het wel of niet kiezen voor werkkleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *