Titanium Grade 12

Waar is Titanium Grade 12 goed voor

Iedere legering van titanium is anders en kent andere functies en eigenschappen, maar wat maakt Titanium Grade 12 nou zo speciaal. Iedere hogere graad van titanium legeringen staat voor een minder zuivere versie van titanium, dus bij ieder nummer hoger zit er minder titanium in de legering. Het gaat hier echter om een dusdanig kleine afname titanium dat de legering nog wel echt onder titanium valt. Het gaat namelijk om slechts een paar procent andere metalen dan titanium. De voordelen van zo’n legering zijn echter dusdanig groot dat het zeker de extra moeite waard is. Want een legering als deze kent alle voordelen van titanium zelf plus nog eens extra’s.

Maximale corrosiebestendigheid

Titanium Grade 12 is een super metaal als het neerkomt op corrosiebestendigheid. Het is zo bestand hiertegen dat het zelfs bestand is tegen chloor en veel soorten zuren. Dit maakt het metaal ontzettend nuttig voor allerlei soorten buizen en containers voor de chemicaliën industrie. Bovendien is het metaal net als titanium zelf heel goed bestand tegen langdurige blootstelling aan zoutwater. Hierdoor is het een legering dat heel goed geschikt is voor scheepvaart en andere toepassingen voor op zee. Zo ook voor boorplatformen omdat hier zowel zeewater als chemicaliën zijn waar het metaal aan blootgesteld wordt.

Makkelijk te vervormen

Omdat Titanium Grade 12 minder sterk is dan bijvoorbeeld Grade 5 is het metaal ook makkelijker te vervormen. En vooral ook te vervormen op lagere temperaturen dan andere gradaties van titanium legeringen. Dit maakt het een legering die uitermate makkelijk verwerkbaar is naar allerlei potentiële vormen, maten en wensen. Hierdoor is het dus super makkelijk om het gewenste product te realiseren, ook al gaat het om een heel groot product, of juist om kleinere dingen.

Wat zijn de algemenere pluspunten van titanium

Algemene pluspunten van titanium zijn uiteraard ook van toepassing op een legering die hierop is gebaseerd. Al deze kenmerken samen maken titanium legeringen echt tot geweldig nuttig metaal. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Enkele kenmerken zijn:

  • Erg licht
  • Niet magnetisch
  • Thermische flexibiliteit

Lichtgewicht metaal

Titanium is een van de lichtere metalen. Hierdoor wordt het ook erg veel gebruikt in lucht-en ruimtevaart. Bovendien maakt dit titanium erg geschikt voor allerlei kleinere machines die eventueel nog verplaatst moeten worden. Maar ook voor de autoindustrie is een lichtgewicht metaal als titanium de perfecte oplossing. Omdat het een super licht metaal is kunnen vliegtuigen en raketten makkelijker de lucht in en zijn auto’s veel efficiënter kwa brandstof verbruik. Het is daarentegen wel zo dat, omdat titanium duur is, dit metaal alleen in de high end en dus ook duurdere merken auto’s gebruikt wordt.

Magnetisch

Veel metalen zijn magnetisch, echter is titanium dat niet. Hierdoor kan het prima gebruikt worden in combinatie met apparaten die gebruik maken van magnetisme. Want het titanium zal niet “storen” in het magnetische veld van de de omliggende apparaten. Hierdoor zal alles  gewoon allemaal blijven werken zoals het hoort te werken. Dit voorkomt kleine onnauwkeurigheden of zelfs schade aan andere apparaten.

Thermisch flexibel

Omdat Titanium een relatief hoog smeltpunt heeft kan het goed tegen warme omstandigheden, echter kan het ook heel goed tegen koude omstandigheden. Zo is titanium dus geschikt voor allerlei extreme omgevingen en toepassingen die gebruik maken van temperatuurverschillen. zo kan titanium gebruikt worden om een opslagcontainer te maken van warme vloeistoffen, of juist iets wat werkt in temperaturen onder de 0.

Giftigheid

Titanium is een niet giftig stof voor het menselijk lichaam, hierdoor kent het veel medische mogelijkheden en toepassingen. Het wordt hier dan ook zeker veel voor gebruikt. Implantaten zijn bijvoorbeeld veelal gemaakt van titanium. Dit komt mede doordat het een niet magnetisch metaal is, maar vooral omdat het niet schadelijk is voor het menselijk lichaam.

Waarom Grade 12 zo uniek is

Ondanks dat alle titanium grades wel kenmerken hebben die overeenkomen met elkaar is grade 12 toch zeker wel uniek. Het is namelijk de titanium legering met de hoogst mogelijke chemische bestendigheid. Dit is dusdanig uniek dat er ook super veel vraag is naar titanium grade 12. Het is daarom ook een van de duurdere soorten titanium legeringen. Tegenover deze prijs staat dan natuurlijk wel dat je een ontzettend goed metaal hebt voor jouw producten. Zo kan je er echt op vertrouwen dat een grade 12 ervoor zorgt dat jouw producten langdurig meegaan. Zowel doordat het slijtvast is maar ook door de chemische bestendigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *