Steiger

Veilig een steiger gebruiken

In de meeste gevallen koop je een steiger niet dagelijks, toch zijn er wel een aantal aandachtspunten waar je op moet letten bij het kopen van een steiger. Een van de belangrijkste elementen is de hoogte van het platform om je werkzaamheden te kunnen doen, door op een veilige hoogte te werken voorkom je dat je in een gevaarlijke situatie belandt. Vergeet ook nooit de leuning te bevestigen aan de steiger, dit is wettelijk verplicht. Het opbouwen van bijvoorbeeld een rolsteiger is niet ingewikkeld.

Steiger

Welke vragen moet je over nadenken?

Om een goede keus te kunne maken voor een rolsteiger is het verstand jezelf af te vragen wat je met de steiger wilt gaan doen, ga je de steiger buiten of binnen gebruiken? Heb je een steiger nodig die je iedere dag gebruikt, of doe je af en toe maar een klusje. Steigers heb je namelijk ook voor hobbyisten en professioneel gebruik. Het voordeel van een kamersteiger is dat deze eenvoudig is op te vouwen, en mee te nemen. De steiger wordt vaak gebruikt voor schilderklussen, of stucen van je woning.

Verschillende maten

Een steiger is verkrijgbaar in verschillende hoogtes en maten, de lengte van het platform en de breedte van de steiger geven exact aan hoe groot het werkoppervlak is op de steiger. Wanneer men over de werkhoogte spreekt, spreekt men over de hoogte waarop de werkzaamheden worden gedaan. De platformhoogte is de hoogte van het platform waarop je staat. Over het algemeen is de platformhoogte 2 meter lager dan de werkhoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *