thermofoam

Thermofoam isolatie, wat is dit?

Elk huis heeft vaak 2 wanden, de ruimte in het midden van de wand wordt vaak een spouw genoemd. Wanneer jij een spouwmuur hebt in huis kan deze erg ineffici├źnt zijn in het isoleren wanneer hier geen isolatie aan is gebracht. Het is dan ook niet gek dat veel mensen ervoor kiezen hun spouwmuur te laten isoleren. Wanneer je dit wilt doen is het je misschien wel opgevallen dat je keuze hebt uit verschillende vormen spouwmuurisolatie waar je uit kan kiezen. Je kan dus kiezen uit isolatie via Thermofoam. Dit schuim wordt via gaten in de muur gespoten en zet zich daarna uit. Een groot voordeel hiervan is dat het schuim ook in alle hoeken en lastig bereikbare plekken komt en erg goed isoleert. DIt is echter niet de enige vorm van isolatie, je hebt redelijk veel keuze met betrekking tot isolatie en welke uiteindelijk het beste is verschilt per situatie. 

Glaswol 

Een van de andere opties naast Thermofoam is isoleren door middel van glaswol. Glaswol is een van de goedkoopste manieren van isoleren en is dan ook erg duurzaam. Dit maakt het de afgelopen jaren erg populair onder mensen die graag hun muur willen isoleren. Glaswol vind je ook vaak terug in dekens, dit komt onder andere omdat het erg goed isoleer, niet goed brandbaar is en dus ook goedkoop is. Dit maakt het in veel gevallen een goede keuze, uiteindelijk lijkt dit ook redelijk op andere soorten. 

EPS parels 

EPS parels zijn een van de goedkoopst opties in vergelijking tot Thermofoam. Door de goede prijs kwaliteit verhouding is deze optie dan ook goed voor mensen die niet te veel willen betalen. Het nadeel is dan de isolatiewaarde minder hoog ligt dan andere opties en de parels dan ook minder goed brandwerend zijn dan de andere isolatiematerialen hierboven genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *