Böhler lasdraad

MIG/MAG lassen

Bij MIG/MAG wordt een Böhler lasdraad vanaf een haspel continu aangevoerd, tussen de twee soorten is het enige verschil het gas wat wordt gebruikt. Bij MIG lassen wordt een zogenaamd inert gas gebruikt, bijvoorbeeld argon. Bij MAG lassen wordt er een actief gas gebruikt, CO2 is hier een voorbeeld van. Er kunnen ook menggassen worden gebruikt, bijvoorbeeld 85/15. Dit betekent dat er 85% argon wordt gebruikt en 15% CO2. Een inert gas reageert niet met een smeltbad, een actief gas wel.

Wat is een poeder lasdraad

In het assortiment van Böhler lasdraad heb je ook lasdraden die gevuld zijn met poeder, de poeder vervangt het gas wat je normaal nodig hebt om de las te beschermen. Voordeel van een poeder lasdraad, ook wel gevulde lasdraad is dat je het in alle weersomstandigheden kunt gebruiken. Waar je normaal met een extern gas niet kunt lassen omdat het wegwaait, kun je dit met een gevulde lasdraad wel doen. Nadeel is wel dat je beperkt bent tot een aantal posities om te kunnen lassen.

Böhler lasdraad

Snelheden bij lassen

Wil je snel kunnen lassen dan is het ook aan te bevelen om eens te kijken naar een Böhler lasdraad die gevuld is, met deze draad kun je hoge snelheden halen bij het lassen. Natuurlijk doet de kwaliteit van het lassen niets onder van een normale lasdraad, je moet wel een ervaren lasser zijn en weten hoe je met deze lasdraad om moet gaan. Heb je nog nooit met een lasdraad gelast die gevuld is, dan is het aan te raden om eerst goed te bestuderen hoe je dit moet doen en hoe de werking is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *