MDF platen zijn super veelzijdig in gebruik

Wist je dat je een MDF plaat op vele manieren kan gebruiken? MDF platen zijn een uitkomst voor veel gebruik binnen de interieurbouw aangezien ze zo makkelijk bewerkbaar zijn. MDF staat voor Medium Density Fibreboard. Het materiaal van een MDF plaat bestaat met name uit houtvezels en kunsthars die zijn samengeperst tot een plaat. De platen zijn eenvoudig te bewerken en dat is bij veel bouwprojecten of klussen erg handig. De MDF platen worden onder andere gebruikt voor het maken van lijstwerk of meubels. MDF platen worden vaak gebruikt voor inbouwkasten, meubels, keukenlades en scheidingswanden. Daarnaast is het makkelijk te frezen zonder dat de vezels opharen. MDF platen kan je in verschillende afmetingen, soorten en diktes aanschaffen zoals 3 mm, 18 mm of 38 mm. Hierdoor ben je er altijd van verzekerd dat er een MDF plaat te vinden is die geschikt is voor je klus of bouwproject.

De verschillende soorten MDF platen

MDF platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes zoals 18 mm, 22 mm, 3 mm, 30 mm, 38 mm en 15 mm. Over het algemeen wordt het meeste gebruik gemaakt van een MDF plaat van 18 mm. Deze dikte is geschikt voor meubels, maar tevens vele andere toepassingen. De afmetingen die het meest verkocht worden zijn 2440 x 1220, 3050 x 1220 en 4100 x 2070 mm. Er zijn ook MDF platen beschikbaar in wit of zwart. Als je een MDF plaat zoekt die geschikt is voor vochtige ruimtes dan kan je kiezen voor de MDF V313 platen. Deze zijn door middel van kunsthars tegen elkaar gelijmd en kunnen daardoor goed tegen vocht en vochtschommelingen. Je kan ze zonder problemen gebruiken in keukens, kelders en badkamers. Daarnaast zijn er nog de standaard MDF platen voor binnen gebruik. De Exterior platen zijn vochtbestendig en geschikt voor toepassingen buiten, maar ze moeten wel rondom behandeld worden. Er zijn ook vochtwerende platen in het groen voor vochtige ruimtes. Dan is er nog een brandwerende plaat die wordt toegepast in ruimtes met specifieke eisen voor brandwerendheid. En dan is er nog de prime plaat, deze heeft een tweezijdige witte UV primer laag waardoor je hem gelijk kan verven.

Waar koop je MDF platen

Als je opzoek bent naar MDF als constructiemateriaal dan kan je dit gemakkelijk online bestellen of terug vinden in fysieke winkels. Je kan de prijzen inzien en de gewenste maten bestellen en in sommige gevallen wordt er zelfs de service aangeboden om gelijk je platen op maat te laten bestellen. Bepaalde fysieke winkels bieden de mogelijkheid om je bestelling online te plaatsen en ter plekke af te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *