LED-bouwlamp

LED-bouwlamp voor een betere veiligheid en beveiliging

LED-verlichting is al zo gewoon geworden dat iedereen weet dat LEDs een hoge lumen output per watt hebben en hierdoor veel effici├źnter zijn dan andere vormen van licht. Ze zetten ongeveer 70% van hun energie om in licht, dit houdt in dat je maar een 6 watt LED-lamp nodig hebt om de intensiteit van een 40 watt gloeilamp te krijgen. Tel daar de enorme hoeveelheid branduren bij op en je zult merken dat het goede energiebesparende lichtbronnen zijn.

LED-bouwlamp

Waarom kiezen voor een LED-bouwlamp?

Een van de meest belangrijke trends in de bouw en ook de lichtmast industrie, is het overstappen van halogeen metaaldamplampen naar LED-verlichting. Men kijkt hierbij vooral naar de goede lichtopbrengst, maar ook naar de lange levensduur. Met LED-lampen ben je doorgaans verzekert van 10.000 gebruiksuren bij volledige lichtopbrengst. Halogeenlampen daarentegen zullen binnen datzelfde tijdsbestek 50 procent van hun lichtopbrengst verliezen.

Geen risico op brandgevaar

Halogeen, fluorescerende en gloeilampen zijn lampen die een intense hoeveelheid warmte produceren. Dit levert altijd een vorm van gevaar op. Het betekent dat niemand dit soort lampen mag aanraken wanneer ze branden, zelf niet een paar minuten nadat ze zijn uitgeschakeld. Ze vormen niet alleen een gevaar voor lichamelijk letsel, maar kunnen ook een brandgevaar vormen op een werkplek.

LED-bouwlampen zijn anders omdat ze niet heet worden. Het is zelfs geen probleem om ze tijdens het werken aan te raken om de lichtbundel ergens anders op te laten schijnen. Ze produceren niet dezelfde hoeveelheid warmte als andere lichtbronnen. Ze zijn gewoon een veiliger alternatief.

Direct licht

LED-lampen geven direct de lichtopbrengst wanneer je ze ingeschakeld. Als je dit vergelijkt met kwik- of fluorescentielampen is dit een tijdbesparende oplossing. Dit soort lampen hebben ongeveer vijf minuten nodig om op volle kracht te komen. Daarentegen kan de temperatuur van een metaalhalogenidelamp(kwik) wel enkele duizenden graden bereiken.

Alleen al daarom zijn LEDs een veel veiligere optie voor in lichtmasten of op bouwplaatsen. Daarbij komt ook nog dat LED-verlichting dichter bij die van gewoon daglicht ligt dan de bijvoorbeeld gelige tint van halogenen lampen. LED-lampen produceren geen UV- en IR-spectra, dit betekent dat het licht geproduceerd door LED beter zichtbaar is voor het menselijk oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *