custers rolsteigers

Een nieuwe rolsteiger nodig? Let op deze essentiële factoren

Wanneer je als professional of als particulier een nieuwe rolsteiger wenst aan te schaffen (bijvoorbeeld bij een specialist als Custers rolsteigers), dan weet je mogelijk niet precies waar je moet beginnen te zoeken in het grote aanbod aan rolsteigers dat bestaat. Bovendien is deze aanschaf waarschijnlijk niet bepaald een alledaagse. Welnu, ten eerste dient je rolsteiger natuurlijk tegemoet te komen aan alle geldende veiligheidseisen. Los daarvan zijn er een paar factoren waarvan het aan te raden is er rekening mee te houden. Lees hieronder welke dat met name zijn.

Kies een passend model

Het is in de eerste plaats zinvol je eens uitgebreid af te vragen voor welke werkzaamheden je precies een rolsteiger wenst te kopen. Op basis daarvan kun je namelijk het best een specifiek model uitzoeken en selecteren. De modellen wijken namelijk flink van elkaar af qua onder meer structuur en breedte.

custers rolsteigers

Bepaal de gewenste hoogte

Er zijn diverse modellen rolsteigers die je in verschillende maximale hoogtes kunt bestellen. Daarom is het slim om op voorhand al te bepalen wat de maximale hoogte moet zijn van jouw rolsteiger. Let hierbij wel op: er zit een wezenlijk verschil tussen platformhoogte en werkhoogte. Laatstgenoemde is twee meter hoger.

Ga na welke extra onderdelen nodig zijn

Het is aan te bevelen altijd een rolsteiger te nemen die je later nog kunt uitbreiden met losse onderdelen. Wellicht heb je nu al van dit soort onderdelen nodig. Hierbij zou het bijvoorbeeld kunnen gaan om losse platformen, schoren, voorloopleuningen, wielen en/of stabilisatoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *