Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is een probleem wat voornamelijk afspeelt bij poreuze muren of een houten schuifpui. Doordat deze muren vaak gemetselde muren zijn, zijn ze niet waterdicht. Hierdoor zal het neerslag kunnen worden opgenomen door de buitenmuur, met als gevolg dat het vocht zich dan verder verspreid in de muren. Uiteindelijk kan dit leiden tot natte vochtplekken aan de binnenkant van het huis, dit kan als gevolg hebben dat het verf gaat bladderen, dat het behang loslaat of dat het stuc- of pleisterwerk kapot gaat. Gelukkig zijn er meerdere manieren om doorslaand vocht aan te pakken. Welke zijn dat?

Het impregneren van de muur

Hierbij zal er een speciale beschermlaag op de buitenmuur worden aangebracht, deze zal de muur beschermen tegen doorslaand vocht. Het zal je muur ook beschermen tegen allerlei soorten vuil waardoor je muur ook veel langer schoon blijft. Bij het aanbrengen van deze beschermlaag is het wel belangrijk dat de muur vooraf goed gereinigd wordt en dat eventuele beschadigingen hersteld worden, hierdoor zal het middel zich beter kunnen hechten. Na het impregneren van de muren zijn ze voor wel 15 jaar bestand tegen doorslaand vocht.

Vochtwerende verf

Je kan de muren ook behandelen met een speciale verfsoort welke vocht kan tegenhouden. Je kan deze verf gebruiken als een preventief middel maar ook zeker als een middel om problemen juist op te lossen. Omdat je best veel mogelijkheden hebt qua kleuren kan je je huis ook nog eens een frisse uitstraling geven, twee vliegen in één klap dus. Net als bij het impregneren is het ook belangrijk om de buitenmuren eerst grondig te reinigen voordat het verf erop gebracht wordt.

Gevelbekleding

Je kan je gevel ook laten bedekken met een laag gevelbekleding, echter is dit wel een duurdere oplossing dan de muren te laten impregneren of verven. Voor het geval van een flinke verbouwing of renovatie van een huis of gebouw dan is het misschien wel het handigste om gevelbekleding gelijk mee te laten nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *