Dit zijn de voor- en nadelen van een hangend toilet

Wil je binnenkort de badkamer renoveren? Dan staan er genoeg keuzes op je te wachten die je zal moeten maken. Eén van die keuzes kan te maken hebben met een nieuw toilet. Je kan kiezen voor een staand toilet of een hangend toilet. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een hangend toilet. Een hangend toilet heeft in ieder geval een aantal voor- en nadelen. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel hieronder verder. 

Het geeft een moderne uitstraling

In Nederland komt het steeds vaker voor dat mensen kiezen voor een moderne stijl in huis. Dit komt ook weer terug in de badkamer. Een hangend toilet heeft namelijk als voordeel dat het voor een moderne uitstraling zorgt. Het hangend toilet ziet er gewoon strak uit in de badkamer. Het ziet er over het algemeen wat mooier uit.

Schoonmaken gaat makkelijker

Een staand toilet is toch altijd wat lastig om schoon te maken. Je moet veel moeite doen om de vloer achter het toilet schoon te maken. Dit is bij een hangend toilet helemaal niet het geval. Een hangend toilet hangt boven de vloer, waardoor je makkelijk bij de vloer komt. Je kan snel en makkelijk met een dweil de vloer schoonmaken. Dit zorgt er meteen voor dat de badkamer meteen een stuk hygiënischer is. 

Vakman is beschikbaar

Een hangend toilet plaatsen is voor een vakman echt niet zo ingewikkeld. Een vakman weet natuurlijk precies wat hij moet doen. Dit is uiteraard een groot voordeel, omdat je het in dat geval niet zelf hoeft te doen. Je bespaart hier vooral veel moeite en tijd mee. Bij kosten zoofy kan je meer informatie vinden over de kosten. Kijk daar dus vooral rond als je een vakman nodig hebt die jouw hangend toilet kan plaatsen. 

Over het algemeen prijziger 

Het is geen geheim dat een hangend toilet wat duurder is dan een staand toilet. Een hangend toilet moet goed worden geïnstalleerd zodat het niet opeens uit elkaar valt. De hoge prijs kan voor veel mensen toch een nadeel zijn. Het is goed om daar rekening mee te houden als je bijvoorbeeld je badkamer gaat renoveren. 

Plaatsen is ingewikkelder

Het nadeel van een hangend toilet is dat het ingewikkelder is om te plaatsen. Een staand toilet is daarin niet zo ingewikkeld. Bij een hangend toilet moet het reservoir worden geplaatst in de muur. Het is wel van belang dat dit mogelijk is in jouw badkamer. Hierdoor kunnen de kosten voor het plaatsen van een hangend toilet wel hoger uitpakken als de hele badkamer hiervoor moet worden aangepast. Het antwoord op de vraag: wat kost een toilet plaatsen?, is dus afhankelijk van jouw situatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *