gevelbekleding kunststof

Dit is waarom stucen zo moeilijk is

Grote kans dat je eens toe bent aan een leuke opfrisbeurt van je woning. Dit kan je doen door de muren eens aan te pakken. Mensen kiezen vaak voor schilderen, behangen of stucen. Schilderen en behangen is niet heel lastig, maar stucen wel. Ben je benieuwd waarom het zo moeilijk is? Lees dan vooral hieronder verder. 

Het stucen zelf

Stucen is een klus die wordt uitgevoerd op muren of plafonds. Door stucen worden de muren mooi glad en dus ook egaal. Het is mogelijk om de muur wit te laten en daarna te schilderen, maar je kan ook stucwerk met een kleur aanbrengen. Dit betekent dat je niet meer hoeft te schilderen. 

Het stucen kan dus door jezelf uitgevoerd worden, maar je kan ook een stukadoor inschakelen. Dit is vaak de beste optie. Ben je benieuwd naar wat kost een stukadoor? Daar is geen precies antwoord op te geven. De prijs is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals het aantal vierkante meters en de soort stucwerk. Je kan het beste meerdere offertes aanvragen. 

De moeilijkheid van zelf stucen 

Zelf een muur stucen kan moeilijk zijn. Dit is vooral het geval als je niet zo handig bent met klussen. Maar om welke reden is het stucen dan eigenlijk zo lastig? Het is een klus waar veel kracht voor vereist is. Het is namelijk de bedoeling dat de muur of plafond egaal wordt. Als je hier helemaal geen ervaring mee hebt, is dit erg lastig. 

Stucen heeft een goede voorbereiding nodig. Hiervoor moet je veel materialen en gereedschap aanschaffen. Hiernaast moet je dus de muren nauwkeurig stucen. Mensen die toch zelf een muur stucen, krijgen vaak te maken met een hobbelige muur. Dit is natuurlijk niet de bedoeling bij stucen. Wellicht is het toch echt beter om een stukadoor in te schakelen die jou kan helpen. 

Het voordeel van een stukadoor

Niet iedereen zal dus kunnen stucen, maar gelukkig bestaat er een stukadoor. Een stukadoor is een vakman die gespecialiseerd is in het stucen van muren en plafonds. Het inschakelen van een stukadoor heeft allerlei handige voordelen. Een stukadoor heeft bijvoorbeeld alle materialen die hij nodig heeft om een muur te stucen. Dit bespaart u al wat geld en natuurlijk moeite om het aan te schaffen. 

Verder is een stukadoor dus een expert in het stucen. Dit betekent dat je er zeker van kan zijn dat het stucen goed wordt uitgevoerd en dat je daarna dus kan genieten van een mooie en strakke muur. Je hoeft het overigens niet zelf te doen, waardoor je die tijd kan gebruiken voor andere belangrijke zaken. In de prijsgids zoofy kan je de prijs zien voor een stukadoor. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *