De 4 beste planten voor jouw kantoor of bureau

Aankomen op kantoor voordat de zon opkomt en weggaan in de schemering kan een echt gevoel van ontbering veroorzaken bij degenen die van het buitenleven houden. Het gebruik van een lichttherapielamp of lichtbak kan helpen, maar het toevoegen van planten kan de ontbrekende link met natuur zijn die nodig is om de productiviteit en tevredenheid op het werk te verbeteren. Kantoorplanten kunnen de luchtvochtigheid rond een bureau verhogen, gifstoffen uit de lucht verwijderen en een vleugje stijl toevoegen aan uw werkruimte. Bloomique kan je helpen om een keuze te maken tussen de vele planten. 

01. Slangenplant

De taaie aard van Sansevieria, ook wel bekend als de slangenplant of de tong van de schoonmoeder, betekent dat het kan blijven groeien totdat de eigenaar met pensioen gaat. Niet alle slangenplanten zijn qua grootte gelijk gemaakt. Lees het plantetiket zorgvuldig om te voorkomen dat je een stek kiest die enkele meters hoog wordt. Zoek in plaats daarvan naar een dwerg selectie zoals ‘Futura Superba’ of ‘Whitney’. Perfect voor nieuwkomers van kamerplanten, slangenplanten hebben weinig speciale aandacht nodig – geef hem op vrijdag een drankje uit je waterfles als je de deur uit gaat en geniet van deze langzaam groeiende bureauplant.

02. Afrikaans viooltje

De plant met vage bladeren die populair was in de jaren 70 heeft nog steeds een cultstatus en niet voor niets: moderne Afrikaanse violette hybriden gedijen onder dezelfde omstandigheden als mensen, met een gemiddelde luchtvochtigheid en temperaturen. Hoewel er voldoende licht nodig is voor bloemen, zijn Afrikaanse viooltjes niet kieskeurig over de bron van dat licht en is een op de plant gerichte fluorescentielamp acceptabel. Een raam op het noorden of oosten zorgt voor ideale lichtomstandigheden; plaats deze plant niet in direct zonlicht. Miniatuur viooltjes, met een diameter van minder dan vijftien centimeter, betekenen dat zelfs de kleinste ruimtes een bloeiende kantoorplant kunnen herbergen.

03. Engelse klimop

Verzacht de harde lijnen van een bureau met een hangende plant zoals Engelse klimop. Klimop heeft gemiddeld licht en gemiddeld water nodig om binnenshuis te gedijen. Als de slepende aard van klimop te uitbundig wordt, wikkel dan klimopranken rond een latwerk of draadobelisk voor een levend kunstwerk.

Hoewel je met elke variëteit van de klassieke Hedera-helix niet fout kunt gaan, hebben nieuwere cultivars meer diversiteit toegevoegd. ‘Silver Dollar’ en ‘Yellow Ripple’ hebben een grijze of gouden schakering. Kleine ruimtes profiteren van dwergvariëteiten zoals ‘Pixie Dixie’. Voor degenen die van luxe gebladerte houden, probeer dan de gegolfde bladeren van ‘Curly Locks’ of ‘Manda’s Crested.’

04. ZZ Plant

Zamioculus zamifolia, algemeen bekend als de ZZ-plant, is een vetplant met twee kenmerken die hem in populariteit hebben gestegen als kamerplant: tolerantie voor weinig licht en het vermogen om te groeien met weinig water. De ZZ-plant komt oorspronkelijk uit Afrika en doet het prima met fluorescentielampen als enige lichtbron. De ladder vormige bladeren van de gewone ZZ-plant zijn een aangename aanvulling op de kantooromgeving, maar de bijna zwarte stengels en bladeren van de nieuwste cultivar ‘Raven’ zien er prachtig uit tegen een wit bureaublad.

Bron: https://bloomique.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *