Alles voor het klussen

Tegenwoordig zitten we allemaal erg veel thuis. Dit maakt dat we maar wat graag willen dat ons huis er op zijn best uitziet. Hierdoor zijn steeds meer mensen in hun huis aan het klussen, want nu je elke dag thuis zit wil je uiteraard wel een huis zien dat er leuk uitziet. Daarom is het nu het perfecte moment om met de badkamer aan de slag te gaan of om bijvoorbeeld die tussenwand op zolder eruit te halen om een grotere kamer te creëren. Veel mensen kiezen er doordat ze toch al vaak thuis zijn momenteel voor om zelf te gaan klussen in het huis. Echter, kan je natuurlijk ook nog steeds gewoon een bouwbedrijf of aannemer hiervoor inhuren. Wie de klus uiteindelijk uitvoert maakt niet zoveel uit, het belangrijkste is dat de juiste materialen in ieder geval aanwezig zijn. Of dat nou is voor jouw bouwbedrijf of voor jezelf als particulier, maakt geen verschil. Een belangrijk onderdeel bij het klussen zijn de machines waarmee je werkt, zorg dus ook dat je de juiste machines aanschaft voor het klussen. Weet jij bijvoorbeeld wel waarvoor je een gatzaag of hamerboor moet gebruiken?

 

De gatzagen

De gatzaag is in de basis precies waarvoor je zou denken dat het is, om een gat te zagen. Machines zoals de gatzagen zijn vrij specifieke apparaten die je niet zomaar koopt, je moet daarom goed weten waarvoor je deze precies nodig gaat hebben.  Er zijn verschillende soorten gatzagen, zoals de bi-metaal gatzagen en de TCT gatzagen. De bi-metaal gatzagen zijn geschikt om gaten te maken in elk metaalsoort dat je maar kan bedenken. Daarnaast kan je deze modellen ook gebruiken voor materialen zoals: hout, PVC en gips. Echter, zijn de TCT gatzagen hier een stuk geschikter voor. Dit model kost meestal wat meer, maar daarvoor krijg je een uiterst kwalitatieve zaag die lang mee zal gaan terug. 

 

Hamerboren

Betonboren, hamerboren of sds max boren, deze boor heeft verschillende namen terwijl ze toch allemaal hetzelfde doen, door zwaar beton heen boren. Als bouwbedrijf is deze boor natuurlijk niet te missen. Ben je op zoek naar kwalitatieve boor, waarmee je makkelijk door beton heen kan gaan, dan is dit de ideale optie. Door de 4-snijder worden alle geboorde gaten goed rond gevormd, wat verankering een stuk makkelijker zal maken in het gewapend beton. Daarnaast is het uiteraard veel sneller werken wanneer het gat meteen perfect rond is. De ideale boor voor jouw bouwbedrijf dus! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *